Dierenartsenpraktijk LaakkwartierRondleiding

Welkom bij DAP Laakkwartier

Hier kunt u een kort filmpje bekijken waarin u niet alleen de spreekkamer ziet, maar ook een indruk krijgt van de rest van de praktijk. Naast een ruime opname waar kat en hond gescheiden verblijven, is er ook een operatiekamer met de modernste apparatuur, een sterilisatiekamer en een tweede spreekkamer met een laboratorium. Tevens heeft de praktijk een modern gebitssaneringsapparaat waarmee het gebit van uw hond, kat of konijn kan worden gereinigd en behandeld.

Balie en wachtkamer

Bij binnenkomst komt je gelijk in onze wachtkamer. In de wachtkamer bevindt zich ook de balie. Wanneer je voor een afspraak komt, dan meld je bij de assistente dat je aanwezig bent. Daarna kun je plaatsnemen in de wachtkamer tot de dierenarts je binnen roept. Voor het ophalen van voer en medicatie kunt je ook terecht bij de assistente, zij kan je helpen en indien nodig voorzien van advies.

Balie en wachtkamer

Spreekkamers

Wanneer je uit de wachtkamer wordt opgehaald, neemt de dierenarts je mee naar 1 van de spreekkamers. We hebben twee spreekkamers die beide zijn uitgerust met alle standaard benodigde apparaten en medicijnen.

Spreekkamers

Operatiekamer

Onze operatiekamer bevindt zich achter in de praktijk. De operatiekamer is uitgerust met een operatietafel en een uitgebreide anesthesiekar voorzien van een zuurstofgenerator, dampanesthesie en monitor. Verder liggen alle benodigde steriele instrumenten en materialen in onze operatiekamer.

Operatiekamer

Opname

De opname grenst aan de operatiekamer en bestaat uit twee ruimtes gescheiden door een halve wand. Beide delen zijn uitgerust met opnamehokken zodat we honden en katten kunnen scheiden.

De paraveterinair kan in één oogopslag zien hoe het met de dieren gaat. In de opname is altijd een paraveterinair aanwezig die voor de dieren zorgt en de dieren in de gaten houdt.

Opname

Sterilisatieruimte

Achter de opname zit de sterilisatieruimte. Deze ruimte wordt gebruikt voor de was, en het schoonmaken en steriliseren van de operatie instrumenten.

Sterilisatieruimte

Laboratorium

In ons moderne laboratorium kunnen wij, indien er verder onderzoek nodig is, in huis vele soorten huid, ontlasting, urine en bloedonderzoeken uitvoeren.

Het voordeel van een in-huis laboratorium is dat we binnen een uur uitslagen hebben om een diagnose te stellen en een passende behandeling in te zette

Laboratorium

Rontgen

Onze röntgenkamer is uitgerust met een semi-digitaal röntgenapparaat. Wij kunnen de gemaakte foto’s binnen enkele minuten nauwkeurig beoordelen op een computer.

Naast een ‘regulier’ röntgenapparaat hebben wij ook een dentaal röntgenapparaat voor het maken van gebitsfoto’s.

Rontgen