Dierenartsenpraktijk LaakkwartierHuisvisites

Vind je het fijner dat er een dierenarts bij je thuiskomt? Vaak is dit een mogelijkheid! Het is goed om te weten dat wij een huisvisite ruimer van tevoren moeten inplannen dan een consult op de praktijk.  Dit omdat wij de dierenarts op de praktijk moeten kunnen missen, en omdat er extra tijd nodig is. Bel tijdig wanneer je een visite wilt inplannen.

Een huisvisite kent duidelijke voor- en nadelen:

Dit zijn de voordelen van een huisvisite:

  • Geen vervoer nodig
  • Minder stress voor het dier
  • Meerdere dieren kunnen worden gevaccineerd of nagekeken

 

Dit zijn de nadelen van een huisvisite:

  • Beperktere onderzoeksmogelijkheden dan op de praktijk
  • Geen assistente
  • Niet gelijk alle medicatie bij de hand

 

De paraveterinair zal tijdens het telefoongesprek met je bespreken wat de reden voor de huisvisite is. Om een goed beeld te krijgen kan zij aanvullende vragen stellen. Daarna zal zij inschatten of een huisvisite een goede mogelijkheid is en dit met je bespreken.

Het kan gebeuren dat de dierenarts na een huisvisite alsnog een consult op de praktijk wil plannen om daar verder onderzoek te doen. Wanneer alleen vervoer het probleem is kan de dierenambulance je vaak helpen.

 

Euthanasie aan huis

Euthanasie is de meest voorkomende reden om een huisvisite te plannen. Het is voor zowel het dier als voor de eigenaar fijn wanneer een euthanasie plaats kan vinden in de vertrouwde omgeving. Wij houden hier graag rekening mee en zullen samen met jouw op zoek gaan naar een moment voor euthanasie aan huis.

 

Avond- en weekenddiensten

Tijdens avond- en weekenddiensten is het niet mogelijk om visites te rijden.