Contact

 

Our adress:
Pasteurplein 7
2522 RB Den Haag

Route

News Letter

 

sign in

Phone number
070-3908908
After closing hour
0900-2226333

Emergency

               

 

 

Preventie/vaccineren

Naast goede verzorging (het juiste eten en het tijdig opmerken van gezondheidsproblemen), moet u het konijn vaccineren tegen twee besmettelijke, veelal dodelijke ziekten: myxomatose en VHD (ook wel Viral Haemorrhagic Disease). De ziekten zijn zeer besmettelijk en kunnen worden overgebracht door stekende insecten, schoenzolen, besmette voedselplanten of direct contact. Stekende insecten kunnen ook bij binnenkonijnen komen, en door uw schoenzolen kunt u het VHD virus ook mee naar binnen lopen. Daarom moet u ook konijnen die binnen verblijven toch vaccineren. Een vaccinatie wordt eenmaal per jaar gegeven en u kunt hiervoor een afspraak maken bij de assistente.

Als het konijnenhok niet vaak genoeg wordt verschoond, of als een konijn zachte ontlasting heeft en zichzelf niet kan wassen, dan kunnen vliegen hun eitjes in de vacht van het konijn leggen. De maden eten zichzelf vervolgens de huid in (Madenziekte: myiasis). Dit is een belangrijk aandachtspunt, zeker in de zomer. Wees hier alert op!

Vrouwtjeskonijnen hebben op latere leeftijd een groot risico op baarmoederkanker en baarmoederontstekingen. Castratie (het verwijderen van de geslachtsklieren) beschermt hiertegen. Het is daarom aan te bevelen om vrouwtjeskonijnen rond de zes maanden te laten castreren.

Castratie van het konijn gebeurt bij Dierenartsenpraktijk Laakkwartier uiteraard geheel steriel en onder volledige anesthesiebegeleiding.

Konijnen kunnen vlooien krijgen, meestal via de hond of kat. Vraag aan de balie om een geschikt middel tegen vlooien want konijnen verdragen niet ieder vlooienmiddel!

De dierenarts van Dierenartsenpraktijk Laakkwartier behandelt de konijnen en knaagdieren van knaagdierenopvang Het Knaaghof. Hierdoor ziet zij regelmatig konijnen en knaagdieren op haar spreekuur en volgt zij nascholingen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Daarom bent u bij Dierenartsenpraktijk Laakkwartier op het juiste adres met uw konijn of knaagdier!

Het hele jaar verzekerd van goede preventieve zorg voor uw konijn? Lees hier meer over het HuisdierenZorgPlan!