Contact

 

Our adress:
Pasteurplein 7
2522 RB Den Haag

Route

News Letter

 

sign in

Phone number
070-3908908
After closing hour
0900-2226333

Emergency

               

 

 

Muis

Aanschaf

Muizen zijn groepsdieren, daarom is het beter om er twee te nemen, zodat ze elkaar gezelschap kunnen houden. Uiteraard is het beter om twee mannetjes of twee vrouwtjes bij elkaar te houden, zodat ze niet kunnen jongen. Muizen zijn meer huisdieren om naar te kijken, en niet om mee te spelen. Omdat ze heel klein en snel zijn, zijn ze ook heel kwetsbaar. Muizen zijn natuurlijk in de dierenspeciaalzaak te koop, maar u kunt ook navraag doen bij de knaagdierenopvang of ze daar een leuk muizenstel hebben die hard op zoek zijn naar een nieuwe eigenaar!

Verzorging

Een kooi van 70 x 40 x 30 cm met een kunststof bak is geschikt voor 2 tot 4 muizen. Let er wel op dat de ruimte tussen de tralies niet groter is dan vijf millimeter. Muizen kunnen namelijk gemakkelijk door een klein gaatje ontsnappen. Een dichte kooi is niet geschikt. In de kooi kunt u een huisje neerzetten die de muis ook als slaapplekje kan gebruiken. Zet de kooi op een rustige plaats waar geen tocht is. Zet de kooi ook nooit in de zon, maar wel in het licht. Muizen hebben licht nodig om te kunnen leven.

Op de bodem van de kooi legt u kranten, met daarop bijvoorbeeld houtkrullen, papiersnippers, beukensnippers of maïskolfsnippers. Als u meerdere muizen hebt, dan moet u de kooi vaker schoonmaken. Maar eenmaal per week moet u minimaal verschonen!

Gezondheid

Zelfs als muizen heel goed verzorgd worden, kunnen ze toch ziek worden. Let op de volgende verschijnselen:

  • niet meer eten of drinken
  • vocht uit de oogjes of het neusje
  • een doffe en rechtopstaande vacht
  • diarree
  • bij een moeilijke ademhaling of moeizamer bewegen: meteen de dierenarts waarschuwen!