Contact

 

Our adress:
Pasteurplein 7
2522 RB Den Haag

Route

News Letter

 

sign in

Phone number
070-3908908
After closing hour
0900-2226333

Emergency

               

 

 

Sterilisatie teef

De sterilisatie van de teef heeft duidelijk  gezondheidsvoordelen voor de hond:

  • Minder kans op kwaadaardige melkkliertumoren. Onderzoek heeft uitgewezen dat een sterilisatie vóór de eerste loopsheid de kans op melkkliertumoren tot nul reduceert. Na elke loopsheid wordt de kans groter dat uw teef last krijgt van melkklierkanker. De adviesleeftijd voor sterilisatie ligt tegenwoordig dan ook tussen de 6 en 9 maanden, dus voor de eerste loopsheid. Als uw hond al loops is geweest, kan de sterilisatie plaatsvinden drie maanden na het einde van de loopsheid. Het is overigens altijd raadzaam om tijdig uw dierenarts om advies te vragen. Het ras van uw hond en de groottte van de hond kunnen het advies beïnvloeden.
  • Uiteindelijk krijgt zo'n 25% van de ongesteriliseerde teven vroeg of laat last van of melkklierkanker of baarmoederontsteking (of in het ergste geval allebei!)
  • Sommige honden kunnen behoorlijk ziek zijn van schijnzwangerschap. Meestal nemen de verschijnselen van schijnzwangerschap per loopsheid toe. Na sterilisatie kan uw hond niet meer schijnzwanger worden. De gemiddelde levensverwachting van een jong gesteriliseerde hond neemt met ongeveer twee jaar toe.

Daarnaast is het voor u als eigenaar ook wel heel prettig als uw hond niet meer loops wordt. Geen bloederige uitvloeiing meer, en geen 'weglooppraktijken'.

De sterilisatie zelf vindt 's morgens plaats. De hond wordt nuchter gebracht op het afgesproken tijdstip. U mag erbij zijn als de hond in slaap wordt gebracht. Daarna neemt de dierenarts de hond mee naar de operatiekamer. De hond wordt geintubeerd en aan de beademing (en gasnarcose) gelegd. Er blijft gedurende de gehele ingreep (een sterilisatie is een buikoperatie, dus een stuk ingrijpender dan een castratie) een paraveterinair assistente aanwezig om het verloop van de narcose in de gaten te houden door middel van de aanwezige hart- en adembewaking. Wij werken met de modernste apparatuur en narcosemiddelen. Dit is ook de reden dat u verschillende prijzen zult horen als u rond gaat bellen om kosten op te vragen. De narcosebewaking en narcosemiddelen, de pijnstilling en de nazorg zijn de punten waar de kosten op kunnen verschillen