Contact

 

Our adress:
Pasteurplein 7
2522 RB Den Haag

Route

News Letter

 

sign in

Phone number
070-3908908
After closing hour
0900-2226333

Emergency

               

 

 

Aanschaf van een konijn

Het konijn staat op de derde plaats van veel gehouden huisdieren in Nederland. Het zijn ook hele leuke huisdieren en ze zijn veel intelligenter dan er over het algemeen gedacht wordt. Het is heel leuk om een konijnenkoppel te observeren. Een konijn is zindelijk te maken, waardoor het loslopen in de woonkamer of tuin geen probleem is (mits de elektriciteitsdraden weggewerkt en giftige planten hoog weggezet). In de dierenwinkel of in het tuincentrum zijn genoeg (kleine) konijntjes die er schattig uitzien. Toch adviseren we u om ook eens een kijkje te nemen in knaagdierenopvang Het Knaaghof. Daar zitten ontzettend leuke konijnen, soms al in koppels (een konijn hoort niet alleen te leven!) en de medewerkers helpen u bij de aanschaf en kunnen u veel vertellen over de verzorging.

Als u een konijn wil aanschaffen, moet u eerst bedenken of u voldoende ruimte hebt. Een groter konijnenras heeft behoorlijk wat ruimte nodig, een klein dwergkonijntje iets minder. Maar ieder konijn hoort de mogelijkheid te hebben om iedere dag een flink stuk te kunnen rennen buiten het verblijf (of helemaal mooi: de hele dag door binnen het verblijf door bijvoorbeeld een uitloopren).

Een konijntje hoort schone ogen, een schone neus en een schone anus te hebben bij aanschaf. Anders kan het zijn dat hij iets mankeert. De vacht moet er uiteraard ook mooi glanzend uitzien, al kan dit in de rui wel iets vertekenen. Dan heeft het konijntje losse plukken haar, maar is de glanzende vacht nog gewoon duidelijk zichtbaar.