Contact

 

Our adress:
Pasteurplein 7
2522 RB Den Haag

Route

News Letter

 

sign in

Phone number
070-3908908
After closing hour
0900-2226333

Emergency

               

 

 

Afscheid van uw knaagdier

Knaagdieren zijn ontzettend leuk, maar heel kwetsbaar. Zeker voor kinderen kan het afscheid nemen van een huisdier, hoe klein ook, heel ingrijpend zijn. Het is vaak de eerste confrontatie met 'definitief afscheid nemen'.

U kunt hier als ouder een belangrijke rol in spelen. Het belangrijkste is, dat er openheid kan zijn. Gebruik geen moeilijke woorden als euthanasie, of inslapen, maar noem het liever 'helpen met doodgaan'. Natuurlijk is ieder kind anders, maar laat vooral weten dat er ruimte is voor zijn/haar verdriet. Huilen en verdriet horen bij het rouwproces. U kunt kijken of uw kind eraan toe is om samen een boek te lezen, een plakboek te maken of een tekening. Dit kan allemaal helpen bij het rouwproces.

Vaak worden knaagdieren begraven in de tuin, of in het park. Het diertje kan ook naar een crematorium gebracht worden, de crematie is een stuk goedkoper dan die van een hond of kat. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor destructie.

Op de site van het Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren vindt u meer informatie over euthanasie en rouwverwerking